19-03-2020

Tekst

 Hej Jette
Skriver ang. Jeg aldrig har fået en orgasme rigtigt. Jeg er er kvinde på 57 år. Har været alene i 32 år. Ikke boet sammen med nogle, efter at jeg blev skilt.
Men jeg har haft elsker. Har haft dem ca. 5 til 7 år. Hvor vi skulle kende hinanden ville jeg mene men nej. Jeg har haft 4 elsker samt det løse.
Indtil jeg så stoppet helt for ca 9 år siden, hvorfor ved jeg ikke, men havde ikke sex 7 år.
Så mødte en dejlig mand som vækket mig sådan igen. Det er det bedst, mest sjove og frække sex jeg har fået.
MEN HELLER IKKE DER KAN JEG KOMME OVER KANTEN. Og det er ikke fordi jeg sørme ikke vil gerne, uha det kunne være så godt.

Kærlig hilsen
Lone.

Kære Lone.
Tak for dit spørgsmål, som beskriver et problem, som mange har. For nogens vedkommende får de en følelse af ikke at slå til eller være en rigtig kvinde, hvis de ikke kan få orgasme. På samme måde, som mænd, der har rejsningsproblemer kan føle. For nogen bliver det en lille sorg, som sætter sig fast og kan betyde, at man opgiver det, fordi det kan føles, som et nederlag, når det gang på gang ikke lykkedes.
Det er godt at læse, at du godt kan nyde sex.
Mon du kan få orgasme, når du er alene med dig selv ? Ellers er det et godt sted at starte, da du i ro og tryghed, kan arbejde med kropsbevidsthed og hvad, der er godt for dig uden at du skal præstere. For det kan nogen gange komme til at handle om præstation og orgasmejagt. Derved er man ikke nærværende og nede i kroppen. Nogen ser orgasmen som desserten, hvis metaforen er, at man ser erotik, som et dejligt bord med lækre retter, men ikke formår, at nyde og være nærværende med alt det lækre bordet byder på, fordi man mest er optaget af nå frem til desserten=orgasmen.
Er du måske en, som føler, at du mest skal yde og "være god nok" ? For udenfor sex-akten er det afgørende, at du gør dig kærlige og anerkendende tanker og følelser om dig selv og din krop.
Når du så er sammen med en mand er det godt, at sige, at du har det svært med at få orgasme og så kan I lave en aftale om, at nu vil I sammen arbejde på, at hjælpe dig med dette. Her er det vigtigt, at der er åbenhed og tryghed, så du ikke føler, at du skal præstere. Og ligeså vigtigt, at han ikke kommer til at føle, at han ikke er god nok, fordi du ikke får orgasme. For det kan blive sårbart for jer begge. Det handler om, at du tillader dig selv at nyde uden at skulle yde.
Men ellers vil jeg anbefale dig, at finde en at gå i terapi hos, da du så kan arbejde mere intensivt med dine tanker , blokeringer og overbevisninger, som bremser dig i at give slip og få orgasme. At foreslå dig forskellige fysiske teknikker og åndedrætsmetoder her, mener jeg ikke giver mening uden at vide mere om, hvordan du fungerer.
Håber du vil tage dig kærligt af dig selv, for så vil det lykkedes dig at få orgasme.

De bedste ønsker for dig og kærlig hilsen Jette.

Del siden